Over mij

Mijn naam is Henny Bruinekool. Yoga kwam in 1993 in mijn leven tijdens mijn zwangerschap. Ik kwam tijdens de zwangerschaps-yogalessen niet alleen beter in contact met de twee kindjes die in mijn buik groeiden, maar ook met mezelf; met mijn lichaam en met mijn geest. Ik werd me bewust van de wisselwerking tussen die twee en het in balans brengen ervan. Wat een ontdekking!

Vanaf de eerste les was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dat maakte dat ik yoga ben blijven doen. Het werd een ontdekkingsreis van vele jaren en ik ben nog steeds aan het leren en ervaren.

In 2007 ben ik de docentenopleiding gaan volgen bij De Blikopener in Tilburg, waar ik in 2012 mijn diploma behaalde. Daarna heb ik verschillende bijscholingen gedaan; Kriya yoga; Yogatherapie bij hoofd-nek-arm-schouderklachten; Hart yoga flow; Nada (klank) yoga; Do-in Elementen; Yoga en ouderen; Kashmir yoga; Kundalini yoga; Ruimer ademen; vrijer leven; Yoga & Ayurveda- De Chakra’s; Stabiliteit en klank in de eerste drie chakra’s en Deugdenyoga. 

Ik ben me gaan specialiseren in het lesgeven aan ouderen. Sinds 2010 geef ik in Bosschenhoofd les aan mensen vanaf 55 jaar, maar ook aan jongere mensen die door gezondheidsklachten (op doktersadvies) yoga willen gaan doen.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Zij zien erop toe dat de leden bij een erkende opleiding geschoold zijn en zich regelmatig laten bijscholen.

Dankbaar ben ik dat ik mijn ontdekkingen en ervaringen mag delen met anderen in mijn lessen.